Annat ympäristötaiteen parissa


 Korona-exit

Inspiroivaa maalausta pihatalkoissa


Korona-exit on Annojen aktiviteettitoimikunnan antama teema tämän vuoden ympäristötaiteelle, joka sijoitetaan Syvälahden taidepolulle Kellokoskelle. Taidepolun elävoittämiseen osallistuu useita yhteisöjä Kellokoskelta.

Annat ovat kevään aikana tehneet talkoissa ja kotona omaa polulle sijoitettavaa taideprojektia. Teeman Korona-exit ajatuksena on inspiroitua niistä haaveista ja unelmista, mitä pandemian aikana kukin on miettinyt, kaivannut tai ajatellut tehdä sitten kun normaalimpi aika koittaa. Ideoita 21 henkilön ryhmästä tuli monia ja tällä kertaa kaikki ideat päätettiin toteuttaa! Ympäristöteoksesta tulee moniulotteinen väri-ilottelu, jossa riittää yksityiskohtia katsottavaksi vaikka useammalle käyntikerralle taidepolulla.


Tämänkin teoksen voi löytää Sateenkaaren päästä

Haaveista suurin

Yksi tärkeimmistä haaveista on ollut yhdessä oleminen ja tekeminen. Kevään aikana järjestettiin kahdet talkoot ja useampia pienemmän ryhmän kokoontumisia projektin parissa. Näissä tapaamisissa oli erityisen iloinen ja rento tunnelma ja monen osanottajan toimesta valmista syntyi varsin nopeasti. Toki työryhmä oli tehnyt taustatyöt ja materiaalit oli hankittu valmiiksi. 

Tuula sekoittaa tarvittavat maalit valmiiksi

Talkoissa pitää tietysti olla maistuvia tarjottavia! Koleasta kevätsäästä huolimatta oli mahtavaa nauttia ulkona grillatuista broilerin rintafileistä raikkaan salaatin kera. Marjaisa kakku ja kahvi kruunasivat aterian.

Takana seisovat Katja ja Eija vastasivat talkoiden tarjoilusta

Kierrätys ja luonnonmateriaalit ovat itsestäänselvä valinta ympäristötaiteen raaka-aineeksi. Myös Annojen teos koostuu pääosin kivistä, puusta sekä kierrätetyistä langoista ja maaleista. 

Viimeistelypuuhissa Helena ja Armi

Loistava kierrätysidea

Ihan paras kierrätysidea tuli Pirkolta, joka löysi vanhan isoäidin neliöistä tehdyn peitteen. Peite oli ilmeisesti lasten leikeissä kokenut kovia ja sitä oli leikattu saksilla. Selvää oli, että enää se ei sellaisenaan toiminut alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Kekseliäs Pirkko tarjosi lähes sadasta virkatusta neliöstä koostuvan peitteen Annojen käyttöön. Talkoissa peitteestä purettiin jokainen neliö irti ja viimeisteltiin virkkaamalla uusi reuna. Ihanan värikkäät retroneliöt löytyvät kohta taidepolulta!



Kierrätetty peitto saa uuden elämän  

Lauantaina 21.5. klo 10.00 ovat Annojen Sateenkaaren pää ja muiden yhteisöjen teokset aseteltu esille taidepolulle. 

Tervetuloa joukolla tutustumaan teoksiin 
ja ulkoilemaan kauniissa jokimaisemassa!

 

                                

Kuvat: Helinä Kainulainen ja Eija Liljavirta



Kommentit

Suositut tekstit