Annat mukana messussa

 Kellokosken kirkko 22.5.2022

Kellokosken kirkko sijaitsee aivan joen rannalla

Annat ovat vuosittain olleet mukana messussa, niin tänäänkin. Blogin ylläpitäjä ei ollut tapahtumassa ja tällä kertaa teille kirjoittaa lion Armi Viinanen. Tervetuloa lukemaan Armin tunnelmia messusta ja kirkkokahveilta!


Tänään, kauniina keväisenä sunnuntaina osallistuin ensimmäisen kerran messuun, jossa Annat olivat mukana. Saavuin seurakuntatalolle hyvissä ajoin. Siellä oli jo muutamia Annoja valmistelemassa messun jälkeen vuorossa olevaa kahvitilaisuutta.

Ennen messua sovimme työnjaosta. Kirsi ja Terttu lupautuivat lukemaan kirkossa tekstejä. Minä ja Tuula valmistauduimme keräämään kolehdin. 

Lohtuhuivit alttarilla

Kaunis kotikirkkomme oli koristeltu kukkien ohella Suomen- ja Lions Club Kellokoski/Annojen lipulla.

Messun toimitti Kellokosken oma pastori Sini Honkanen. Messussa siunattiin myös Annojen neulomat lohtuhuivit. Koskettavin hetki oli pois nukkuneiden muistaminen. Suntion sytyttäessä kynttilöitä heidän muistolle taisi kyynel vierähtää minunkin silmäkulmaan.

Kirsi lukee tekstiä taustanaan juhlavat liput

Messun jälkeen tarjoilimme kirkkoväelle kahvia Tuulan leipoman kakun kera.

Tilaisuudessa oli paikalla Kellokoskiseuran edustajat. He palkitsivat Totti-pokaalila ja Totti-stipendillä Eija Vilppaan Kellokosken kyläyhteisön esille tuomisesta ja Sini Honkasen lämpimästä ja läsnä olevasta toiminnasta aluepastorina. Eija lahjoitti oman stipendinsä edelleen Jokelan Joka-Teatterille ja Sini seurakunnan lasten harrastustoimintaan.

 Eija Vilpas ja Sini Honkanen iloitsevat Totti-pokaalista

Messu oli mielestäni onnistunut ja lämminhenkinen. Oli ilo olla mukana!

Armi Viinanen


Kuvat: Anna-Maija Kulmala, Kirsi Suikkanen ja Helinä Kainulainen





Kommentit

Suositut tekstit