Tapahtumarikas viikonloppu

Klassista musiikkia, robotiikkaa ja 'Vintin vintakkeita'


Joskus käy niin, että yhdelle viikonlopulle osuu ennalta arvaamatta runsaasti monipuolista ohjelmaa.
Terttu vasemmalla, Kirsi ja minä, Eeva Riihimäellä alueemme vuosikokouksessa.
.
Alunperin kalenterissani oli vain lionsien C-piirin kokous Riihimäellä. Torstai iltana sain puhelinsoiton ja kutsun Laulumiesten konserttiin perjantaina Kallion kirkkoon. 
Konserttikutsun sain, koska ystäväni aviomies oli viime hetkellä jänistänyt ja niinpä minä lähdin ”paikkaamaan”. Koska olimme hyvissä ajoin liikkeellä, poikkesimme ennen konserttia kirkon vieressä olevassa kahvilassa herkuttelemassa. Mantelicroisantteja en voinut vastustaa! 
Ohjelmistossa oli klassikkoja Bachista Wagneriin ja kevennyksenä ”Vanha holvikirkko”. Ylimääräisenä numerona oli illan huipennus, urkutaiteilija Tapio Tiitun ja kuoron esittämä Finlandia. Todella vaikuttava esitys.

Konserttitunnelmaa Kallion kirkossa.

Lauantaina oli sitten vuorossa C-piirin 107-C vuosikokous Riihimäellä. 
Varsinaisen kokousohjelman lisäksi kuulimme musiikkia ja tutustuimme robotiikkaan. Saimme kuulla, että Riihimäki tarjoaa ainoana kuntana Suomessa opetussuunnitelmiin perustuvaa robotikkaopetusta varhaiskasvatuksesta lukion loppuun saakka teemalla taaperosta tohtoriksi. Jokainen lapsi oppii robotiikkaa pelkästään perusopetuksessa vähintään 250 tuntia. Lisäksi tulevat valinnaisaineet ja erilaiset kerhot. Ei siis ihme, että meillekin taitojaan esitelleet nuoret olivat menestyneet SM -kisoissa ja olivat matkaamassa Yhdysvaltoihin robotiikan MM-kilpailuihin. On huomioitava, että robotin rakentamisprosessissa opitaan ennen kaikkea tiimityöskentelyä, ongelmaratkaisua, kriittistä ajattelua ja tiedonhakua. Upeille nuorille ja heidän opettajalleen hyvää matkaa ja onnea kisoihin! 
Oma klubimme Kellokosken Annat saivat vuoden klubi palkinnon. Ihana huomata, että vaikka olemme pieni klubi ja aktiviteettimme tuntuvat vaatimattomilta, meidät huomioidaan. Hyvä me!

Oli iso kunnia saada vuoden klubi palkinto.

Sunnuntaina sain kutsun Ohkolan nuorisoseurantalolle kahvikutsuille. Kahvipöytään oli katettu kotijuustovoileipiä, Rex-kakkua ja Hanna-tädin pipareita. Kahvikupiy olivat Arabian kuppeja menneiltä vuosikymmeniltä. Vähän tuntuivat kupit pieniltä mukeihin tottuneelta, mutta ei hätää, Ohkolan Martat, jotka vastasivat tarjoilun järjestämisestä, kiersivät ahkerasti kaatamassa lisää.

Rex-kakku ja kotijuustoleivät veivät nostalgisiin 1960 luvun tunnelmiin.

Arabian astioita vuosien takaa.

Oi niitä aikoja, ennen mukeja!

Ohjelmassa oli ”muotinäytös” vintage tyyliin. Työvaatteita karjakoille ja piikatytöille, ”pumpulisia” yöpaitoja ja alusvaatteita, hiihtohousuja, juhla-asuja ja hääpukuja. 

Ohkolan Marttojen muotinäytöksessä esiteltiin 'Vintin vintakkeita'.

Sieviä lasten asuja.

Lopuksi pidettiin arpajaiset ja kerrankin arpaonni suosi minua. Voitin Ohkolassa asuvan taiteilija Sven-Olof Westerlundin grafiikkaa. Aivan ihastuttava taulu. Tilaisuuden tuotto meni Ohkolan nuorisoseuran kesävaellukselle osallistuvien nuorten matkan kustannuksiin. Upeaa toimintaa taas kerran Ohkolassa.

Arpajaispalkintoni 


Ja mitä näillä kaikilla tapahtumilla oli yhteistä? No, Kellokosken Annat. 
Jänistäneen miehen aviopuoliso on Annoissa ja kutsun Ohkolaan esitti toinen Anna ja kokouksessa meitä oli kolme edustajaa Kellokosken Annoista.
Ja muuten, seuraavan kerran me Annat olemme mukana Vapun vastaanottajaisissa, uusitussa Annan puistossa. Tule sinäkin mukaan!

Lämpimin kevätterveisin Eeva Lassander
 

Teksti: Eeva Lassander
Kuvat: Eeva Lassander, Tarja Hanhilahti ja Mikko Korpinen

Kommentit

  1. Mielenkiintoinen kirjoitus ja mukavasti kirjoitettu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eeva on taitava, myös kirjoittajana. Vapun jälkeen saamme häneltä seuraavan blogikirjoituksen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kommenttisi. Annat ottavat mielellään vastaan palautetta ja ideoita, jotta voimme toimia tehokkaammin ja palvella entistä paremmin alueellamme.

Suositut tekstit