Annansilmät

 


Annojen alkutaipaleella mietimme sopivaa nimikkoleivonnaista, jota voisimme itse valmistaa ja tarjota erilaisissa tapahtumissa. Leivonaiseksi valikoitus Annansilmät, jotka joissakin resepteissä kulkevat myös Greta Garbojen nimellä. 

Oi, mikä klassinen valinta! Kyllähän nämä leivonnaiset maistuvat turuilla ja toreilla ja ihan missä vaan. 


Reseptistä valmistuu 22 leivosta

300g voita

1,5 dl sokeria

1 kananmuna

1,25 dl perunajauhoja tai ohrakasta

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

n. 2 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Pinnalle mantelirouhetta


Valmistusohje:

1. Vaahdota voi ja sokeri

2. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri vaahdon joukkoon nopeasti sekoittaen

4. Leivo taikinasta tanko esim. leivinpaperin päällä ja jaa se 22 yhtä suureen osaan 

5. Aseta palat paperiseen leivosvuokaan ja paina keskelle pieni syvennys 

6. Laita syvennykseen teelusikallinen hilloa ja ripottele reunoille mantelirouhetta

7. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 13-15 min


Klassikon kevyempi versio

Kirjoittajan perheessä herkutellaan päivittäin leivonnaisilla ja silloin täytyy miettiä astetta kevyempiä vaihtoehtoja. Tästä syystä muokkasin hiukan Annansilmien reseptiä ja jaan tässä vinkin myös sinulle.

Käytän melkein kaikessa ruoanvalmistuksessa, leivonnassa ja leivän päällä itse valmistettua rasvaseosta, joka on helppo tehdä sauvasekoittimella. 

150g voita

1,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettu)

1,5 dl vettä

ripaus suolaa

Laita huoneenlämpöiset ainekset sauvasekoittimen (korkeaan ja kapeaan) kulhoon ja sekoita kunnes seos on aivan tasaista. Jaa seos sopiviin astioihin ja laita kylmään. Tämä 60% rasvaseos toimii paitsi leivonnaisissa myös paistamisessa.

Annasilmiin käytin voin asemasta yllä olevan reseptin mukaan tehtyä rasvaseosta 300 g. Taikinasta tulee löysempää kuin voista tehty, eli on helpompi jakaa taikina kahden lusikan avulla vuokiin. Jos haluat leivonnaisista aivan tasakokoisia, aseta paperivuoka va'alle ja annostele siihen 34-36 g taikinaa.


Lisäksi korvasin 1 dl:n vehnäjauhoja mantelijauheella ja lisäsin pari ruokalusikallista kuivattua karpalorouhetta, mistä tuli taikinaan hiukan lisää kuituja ja mukavaa tekstuuria.


Kaikki postauksen kuvat ovat muokatusta reseptistä. Ja kyllä, ne maistuivat oikein mainioilta. Mutta kuten todettu, jos herkuttelet vain silloin tällöin, nauti ihmeessä perinteisellä reseptillä leivotuista herkuista!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kommenttisi. Annat ottavat mielellään vastaan palautetta ja ideoita, jotta voimme toimia tehokkaammin ja palvella entistä paremmin alueellamme.

Suositut tekstit