Päiväni Lumikuningattarena

Lumikuningatar toi satumaista tunnelmaa Kellokosken Ruukin joulumarkkinoille

Lumikuningatar joulupukin seurassa.


Teksti Katja Tuominen

Kuvat: Serafina Laitinen, Eeva Lassander ja Katja Tuominen

Editointi: Helinä Kainulainen


Joulumieli kadoksissa?

Joskus arjen keskellä tuntuu, että on vaikea löytää lämpöistä joulumieltä. Silmät näkee kirkkaita valoja, toinen toistaan upeampia koristeita ja radioista soi joululaulut niin ettei enää jaksa kuunnella sanoja ja niiden merkitystä. TV mainokset pursuavat lahjaideoita taukoamatta. Jotain tärkeää tuntui puuttuvan. Kysyin itseltäni: "Miten minä löydän joulun tämän kaiken keskellä"? Löytääkö joulumieli sydämeeni tänä vuonna ollenkaan? Mietin mitä se hyvä joulumieli oikein tarkoittaa?




Asetin lumikuningattaren kruunun päähäni ja puin valkoisen viitan ylleni. Räpyttelin hieman hämmentyneenä huurteisiksi maskeerattuja tekoripsiä ja hymyilin peilikuvalleni. Oli aika astua satuun lumikuningattarena ja viettää päivä Ruukin joulumarkkinoilla itsensä joulupukin kanssa ja kierrellä markkinakansan parissa jakaen ihania kermakaramelleja ja tuoda iloa niin lapsille kuin aikuisillekin.


Onkohan tässä joulumarkkinoiden kuvatuin pari?


Markkinoilla kävi hyvin pian selväksi, että kävijämäärä ylitti kaikki odotukset. Perheet, ystävykset, pariskunnat, kaveriporukat ja yksittäiset markkinakävijät olivat löytäneet paikalle nauttimaan laajasta tarjonnasta ja Ruukin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Ehkä jotkut etsivät kadonnutta joulumieltä? Annojen myyntiteltalla kävi myös kova kuhina kun arvat ja tuotteet tekivät kauppansa. Oli ihanaa huomata, että ihmiset olivat halukkaita tekemään hyvää ja tukemaan toimintaamme lasten ja nuorten hyväksi.


Minun joulumieli syntyy toisen ilahduttamisesta

Pienen tytön ´lautasen´ kokoiset silmät tuijottivat kimaltaen väkijoukosta. Pienet kädet levisivät kuin hän olisi lähdössä lentoon. Kirkas ääni hämmästyksestä väristen sanoi: "Katso isä, lumikuningatar"! Samassa tyttö ryntäsi juoksuun, kädet levällään valmiina halaukseen. Kerkisin juuri ja juuri laskeutua alemmas kun tyttö halasi lujaa. Siinä kostui lumikuningattaren silmät. Tämä ja niin monta upeaa kohtaamista, ujoja hymyjä, jännitystä, naurua  ja monen monta hyvän joulun toivotusta. Minun joulumieli löytyi näin, olemalla osa joulun satua. Pidetään aina kiinni siitä avoimesta lapsen mielestä joka meissä kaikissa asuu, niin pysymme kosketuksissa siihen taikaan mitä elämässä on.


Lumikuningatar aloitti päivän aamuruskon aikaan.


Satumaista joulua toivottaen:  Lumikuningatar

Kommentit

Suositut tekstit