Uusi kausi on avattu

Annat kokoontuivat pitkän kesätauon jälkeen Syvälahden taidepolulle



Taidepolku perustettiin Kellokoskelle vuonna 2017 Annojen idean pohjalta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Samana vuonna  tuli kuluneeksi 100 vuotta kansainvälisen Lions-järjestön perustamisesta.

Annojen oma teos on nimeltään Sata kelloa. Kellot valmistettiin käsityönä läheisellä savipajalla. Jokainen kello on uniikki, olihan tekijöitäkin  pari kymmentä. Kellot on ripustettu aivan joen tuntumassa olevaan koivuun erillisten tukioksien avulla.

Nyt oli aika vaihtaa tukioksat ja asetella kellot niihin uudelleen, jotta herkkä teos voi ilahduttaa polulla kulkijoita jatkossakin.

Olimme varustautuneet keräämään polulta roskat, mutta kävelykierros osoitti, että polun käyttäjät ovat todella esimerkillisiä ja muutamaa irtoroskaa lukuunottamatta ympäristö oli moitteettomassa kunnossa. Kiitos kaikille polun käyttäjille!












Annojen perustamistaululle uusi koti 

Kauden avauksessa Annojen presidentti Kirsi Suikkanen sai vuodeksi haltuunsa Annojen perustamistaulun vuodelta 2007. Annat ovat siis toimineet jo viidentoista vuoden ajan!

Kirsi on suunnitellut tulevalle kaudelle monia hienoja palvelu- ja varainkeräysaktiviteetteja. Osa aktiviteeteista on sellaisia, että jokainen voi toteuttaa niitä itsenäisesti, koska emme vielä varmasti tiedä miten pandemia tulee vaikuttamaan kokoontumisiin. Yhteisöllisyys on Lions-toiminnassa tärkeää ja odotamme malttamattomina tapahtumia, missä kohtaamme kanssaihmisiä.

Omenapuun istutus

Syvälahden puistossa on eri yhdistysten istuttamia omenapuita, joista kyläläiset voivat vapaasti kerätä omenia käyttöönsä. Myös me Annat hankimme omenapuun taimen ja istutimme sen muiden puiden joukkoon.

Omenapuun lajike on myöhäinen kesäomena Vuokko, jonka hedelmät kypsyvät elo-syyskuussa. Toivotaan, että Vuokko tuottaa muutaman vuoden kuluttua runsaasti satoa.














Kommentit

Lähetä kommentti

Kirjoita tähän kommenttisi. Annat ottavat mielellään vastaan palautetta ja ideoita, jotta voimme toimia tehokkaammin ja palvella entistä paremmin alueellamme.

Suositut tekstit