Auta lasta - Auta perhettä

Me keräsimme, te lahjoititte 💕

Annojen yksi ihanimmista aktiviteeteista on lahjoitusten kerääminen kaupassa, kun tiedämme, että diakoni jakaa ne paikallisesti lapsiperheille. Minä en valitettavasti päässyt osallistumaan tapahtumaan, mutta Merja lupasi kirjoittaa tunnelmistaan blogiin. Ja tässä niitä tulee, olkaa hyvät!

Merja täyttämässä rullakkoa lahjoitetuilla tavaroilla

Perjantai 2.12.2022 ei ollut minulle ihan tavallinen arkipäivä. Heräsin pirteänä ja iloisena. Iloisena siitä, että tänään me Annat saamme viettää yhdessä mukavan päivän, järjestämällä aktiviteetin Auta lasta – Auta perhettä.

Toteutimme keräyksen oman kylämme K-Supermarketissa. Keräsimme jouluksi kuivaruoka- ja hygieniatarvikkeita kellokoskelaisille lapsiperheille.

Tämä tapahtuma osoittautui jo viime vuonna erinomaiseksi tavaksi auttaa niitä, jotka apua tarvitsevat ja pienellä panostuksella moni kyläläinen voi halutessaan osallistua.

Kellokosken kirkon diakoni Tiina Penttilälle kuuluu iso kiitos, hän oli myös tänä vuonna heti valmis  yhteistyöhön kanssamme. Tiinan avustuksella lahjoitukset päätyvät oikeisiin koteihin. Kiitos myös kauppiaille, Tiina ja Janne Jutilalle yhteistyöstä, mukava kun saimme tulla kaupallenne jälleen hoitamaan tätä tärkeää avustustehtävää.
 
Eija vastaanotti aamupäivän ensimmäisiä lahjoituksia

Olimme sopineet Annoille kahden tunnin vuoroja keräyspisteellemme ja jokaiselle löytyi mieluisa aika tehdä osansa. Meitä Annoja oli paikalla yhteensä kymmenen ja jokaisella oli tullessa jo hymy kasvoilla sekä suuret odotukset onnistuneeseen päivään. 

Saavuin puolisoni Nikolain kanssa ajoissa kaupalle. Hän auttoi pöydän rakentamisessa ja toimi koko päivän myös roudarina. 

Kauppa oli säästänyt tarpeisiimme tyhjiä banaanilaatikoita. Ne ovat tukevia ja niissä on hyvät kantokahvat. Laatikot odottelivatkin jo rullakossa ja sain ne helposti keräyspaikalle. Kohta Kirsi pressammekin saapui paikalle ja yhdessä järjestimme pöydän ja kiinnitimme mainokset. Olimme varanneet myös pieniä osto-ohje lappusia jaettavaksi asiakkaille, helpottamaan heidän valintaansa.

Laatikot täyttyivät mukavaan tahtiin lahjoituksista

Kaikki oli siis kunnossa ja keräys alkoi. Kolmanneksi kerääjäksi tullut Anna ottikin nipun lappusia ja aloitti asiakkaiden ohjeistamisen. Eikä kauaakaan kun saimme jo laatikoihin täytettä, tuli kaurahiutaleita, kaakaojuomajauhetta, suklaata, makaronia ja ketsuppia. Kaikkea sitä, mitä lapsiperheissä kuluu päivittäin.

Keräysvuorot vaihtuivat ja laatikot täyttyivät. Nikolai haki viisi täyttä laatikkoa jo muutaman tunnin jälkeen varastoitavaksi.

Kahdeksan tuntia kaupalla kului nopeasti ja ihmisten halu auttaa oli ihailtavaa. Moni ohikulkija kiitteli tapahtumaa ja mahdollisuutta osallistua oman ostoskäynnin lomassa. Hyvän tekeminen helposti ja vaivattomasti, omalla kylällä ja auttaa oman kylän avun tarvitsijoita tuntui olevan tärkeää kaikille lahjoittajille. Lämmin kiitos jokaiselle keräykseen osallistuneelle ja onnellista joulua!

Keräsimme kuusitoista laatikkoa elintarvikkeita, kaksi laatikkoa hygienia tarvikkeita sekä suuren määrän K Hyvä teko lahjakortteja. 

Lahjakortit mahdollistavat saajilleen yksilöllisiä ruokaostoksia


Nämä kaikki kuljetimme Nikolain kanssa seuraavana päivänä seurakuntatalolle. Kiitos Nikolai jälleen korvaamattomasta avusta.💚

Nikolai kärrää tavaralaatikoita seurakuntakeskukseen

Tiina Penttilä on toivottavasti iloinen, kun maanantai aamuna avaa työhuoneensa oven. Toivomme saajien myös ilahtuvan ja lahjan tuovan hyvää joulumieltä.

Näistä laatikoista riittää mukavasti jaettavaa



Kiitos Annat, minä sain joulumielen tänä perjantaina, 
toivottavasti myös te.

🎄 Ihanaa joulun aikaa kaikille! 🎄

Toivottelee Merja


Kuvat Merja Gratschew ja Kirsi Suikkanen

Kommentit

Suositut tekstit