Pieni suuri projekti

 

Kranssitalkoot käynnissä

Talkoohenki on taas voimissaan

Niin se vaan on, että haasteiden jälkeen sitä osaa arvostaa monia asioita ihan eri tavalla! Tarkoitan tässä sitä, että kun viime vuonna ei oikein ole voinut juurikaan kokoontua ja tehdä näitä vapaaehtoisjuttuja yhdessä, niin nyt se tuntuu erityisen mukavalta. 

Pieneen projektiin tarvittiin kaksi peräkärryllistä havuja...

Eija keräsi peräkärryllisen havuja

Tällä kertaa kun työkiireet eivät painaneet, olin myös itse kokonaisvaltaisemmin mukana projektissa ja huomasin, että oikeastaan pikku projekti olikin melkoisen suuri. 
Kun seurasi hommaa suunnittelusta tuotteiden luovutukseen saakka, minut tosiaankin yllätti, miten monia vaiheita ja monen henkilön panosta 'pikku prokkikseen' sisältyy.  
Sitä sanotaan, että laiska töitään lukee, mutta siitä huolimatta ajattelin kirjoittaa projektin vaiheista, myös siksi, että Annat itse osaavat arvostaa "pieniä projektejaan".

Tuula leikkaamassa havuja 

Kaikkihan alkaa aina suunnittelusta ja siksi Annojen aktiviteettitoimikunta mietti tälle projektille aikataulun ja toteutustavan sekä yhteistyökumppanin. Sitten projekti käsiteltiin ja hyväksyttiin Annojen hallituksessa ja klubitapaamisessa. 

Seuraavaksi kartoitettiin mitä kukakin haluaa ja ehtii tehdä. Ja tehtäviä olikin sitten jonkin verran!

Minä otin yhteyttä seurakuntaan ja muutaman puhelun ja mailin jälkeen meille oli vahvistettu hyvä yhteistyötaho, joka aikanaan toimittaisi kranssien myynnistä saadun tuoton avun tarvitsijoille, eli tässä tapauksessa lapsiperheille.

Kirsi tiedotti projektista aktiivisesti facebookissa.  Ja varmasti jokainen Annoista jakoi tietoa ja markkinoi tapahtumaa omille tuttavilleen eri kanavissa. Minä vastasin lehti-ilmoituksesta ja blogista, valokuvauksesta sekä kontaktoinnista seurakunnan tiedottajaan. 

Eija ja Tuula keräsivät ja toimittivat kumpikin peräkärryllisen havuja. Meidän pihalta kaadettiin tuija ja oksat toimitettiin niinikään talkoopaikalle. Terttu keräsi kassikaupalla käpyjä ja muita luonnonmateriaaleja koristeeksi. Merja kävi ostamassa sidontaan tarvittavia rautalankoja, evästä talkooväelle ja varasi tilan talkoita varten. Hän myös otti vastaan puhelimitse tulleet kranssitilaukset.

Päivi, Armi ja monet muut ahkeroivat talkoissa. Osallistuminen on Annoissa tosi aktiivista ja talkoisiin oli ilmoittautunut puolet jäsenistä! Ainakin Katja, Auli ja Eeva tekivät kransseja itsenäisesti kotona, koska eivät töiden tai muun esteen vuoksi päässeet osallistumaan talkoisiin. 

Valmiita kranssipohjia ja sopivaksi leikattuja oksia 

Koristelu vaatii sorminäppäryyttä

Loppuhuipennuksena oli tietysti kranssien luovutus ja rahastus, jota Merja hoiti kotonaan kahtena iltapäivänä. Muutamaan kohteeseen kranssit toimitettiin kotiovelle saakka.

Tässä Lion-harrastuksessa on yhtenä hyvänä puolena se, että jokainen osallistuu oman halunsa ja elämänsä ehdoilla. Kun jokin asia tuntuu mielenkiintoiselta ja siihen löytyy aikaa, voi olla mukana alusta loppuun, ja sitten taas voi olla sellaisia aikoja tai projekteja joihin ei ehdi juuri ollenkaan, tai ne eivät tunnut itselle luontaisilta, silloin voi hyvällä omalla tunnolla jättää väliin. 

Ostajia noutamassa kransseja


Riikan mukaan lähti kaksi havukranssia

Kiitos

Tässä kohtaa haluan kiittää kaikkia Teitä, jotka ostitte meiltä kransseja💚💚. Niitä myytiin yli 40 kappaletta ja ilman Teitä, talkoita ei olisi tarvittu ja samalla diakoniatyön lahjoitukseen ei olisi tullut rahaa! Ja tietysti, kiitoksen ansaitsevat myös kaikki Annat💓, jotka niin innolla lähtivät tätä projektia toteuttamaan. Ei myöskään sovi unohtaa puolisoitamme, jotka auttavat meitä jos jonkinlaisissa puuhissa. Tässä projektissa oli ohjelmassa mm. puunkaatoa, havujen keräystä, peräkärryn kuljetusta ja valokuvausta💕. 

Monesti meillä Annoilla on hiukan vaikeaa saada apua perille valitsemiimme kohteisiin, ja siksi on niin hienoa, että Tuusulan seurakunnan diakoniatyö lähti yhteistyöhön kanssamme ja voimme luottaa, että apu menee oikea-aikaisesti ilman välikäsiä perille. Kiitos siis diakonit Tiina ja Jaana sekä tiedottaja Tuula💗.



Kuvat kranssien ostajista Nikolai Gratschew, muut kuvat Helinä Kainulainen


Kommentit

Suositut tekstit