Kokkausta nuorten kanssa

Kokkausilta Nuorkalla

Syksyllä Annat valmistivat ja myivät kransseja ja niistä saatu tuotto sovittiin käytettäväksi paikallisen nuorisotalo Nuorkan hyväksi. Nuoriso-ohjaaja Jaana kävi klubikokouksessamme ja kertoi, että Nuorkalla kokataan tai leivotaan joka keskiviikko. Hänen toiveena oli, että osallistuisimme kokkausiltojen tarvikkeiden hankintaan ja silloin tällöin kokkauksen ohjaukseen.
Kävimme tutustumassa Nuorkan tiloihin, joita meille esitteli ohjaajista Mia.

Nuoret kokkasivat näppärästi pyttipannua ja raikasta salaattia.

Kuulimme, että kokkausillat on tapana toteuttaa siten, että nuoret miettivät itse mitä milloinkin tehdään. Niinpä tälläkin kertaa ohjaajat kyselivät toiveita ja eniten ääniä sai pyttipannu. Minä puolestani kävin ostamassa tarvikkeet siihen. 
Joulukuisena keskiviikkona klo 17 menimme Aulin kanssa ruokakassien kanssa Nuorkalle. Olimme kuulleet, että joskus kokkauspäivinä saattaa käydä jopa 40 nuorta, joten siihen varauduimme.

Yhteistyöllä saatiin nopeasti valmista.

Kun olimme Aulin kanssa purkaneet ruokakassit ja valmistelleet työpisteet, olikin jo ensimmäiset nuoret valmiina kokkaamaan. 
Pöydän ääressä kukin omalla työpisteellään tytöt pilkkoivat nakeista sipuliin kaikki ainekset. Päätimme tehdä alkuun 10 henkilön annoksen, minkä paistamiseen riitti  juuri ja juuri kaksi paistinpannua. Tottuneesti nuoret hoitivat myös paistamisen. Kananmunat paistuivat lettupannussa. Niiden paistamisessa huomioitiin erilaiset tottumukset, toiset halusivat molemmin puolin paistetut ja osa "häränsilmät" jonka keltuainen sekoittuu mehevoittämään pyttipannua.
Sitten oli ensimmäisen ryhmän aika herkuttella itse valmistetusta ruaosta.

Seuraavaan kokkausvuoroon tuli ryhmä poikia, joilta hommat sujuivat myös erittäin jouhevasti. 
Tällä kertaa kävijöitä oli melko vähän, eli ei neljääkymmentä, johon olimme varautuneet. Raaka-aineita jäi tietysti yli, mutta totesimme, että päivämäärät sallivat, että niitä voi mainiosti käyttää myöhemminkin.

Annojen Auli auttoi nuoria loppusiivouksessa.

Rennon kokkauksen lomassa ehdimme Aulin kanssa jutella nuorten kanssa ja kysellä toiveita. Seuraavalle kerralle toivottiin mud caken leipomista. Aika monelle tuo varmasti veden kielelle tahmean suklainen vielä hiukan haalea mud cake kermavaahdon kera, joten hyvä toive! 😋 

Nuoret jäivät viettämään iltaa keskenään ja me Aulin kanssa suuntasimme koteihimme jouluvalmisteluiden pariin. Ilta oli mielestämme tosi mukava. Nuoret olivat avoimia ja kohteliaita. Tätä Annojen aktiviteettia tulee mieluusti tekemään jatkossakin! 👍



Oikein hyvää uutta vuotta kaikille blogimme lukijoille ja toimintaamme tukeneille!

        Helinä 

Kommentit

Suositut tekstit