Vapun vastaanotto Kellokoskella

Yhdistysten yhdessä järjestämä iloinen ja monipuolinen tapahtuma 

Annojen Eeva Lassander oli mukana Kellokosken vapputapahtumassa ja kertoo seuraavassa tunnelmia ja tapahtumia aattoiltapäivän mukavasta tilaisuudesta. Kiitos Eeva kirjoituksestasi. Näin me, jotka emme voineet osallistua tapahtumaan pääsemme kuitenkin kirjoituksesi myötä tunnelmaan mukaan. 


Iloista vapputunnelmaa Kellokoskella

Tilaisuus Annanpuistossa alkoi kello 15.00, koska vapun aatto osui sunnuntaille. Koleasta ja sateisesta säästä huolimatta väkeä alkoi kerääntyä paikalle hyvissä ajoin.  Kello 15.00 nostettiin lippu salkoon ja laulettiin yhdessä Maamme laulu. Kunnan toimesta suihkulähde oli jo puhdistettu ja täytetty. Näin ollen aikaisempien vuosien perinne partiolaisten hoitama karhupatsaan pesu jäi pois. Ilman lakkeja eivät pikkunallet kuitenkaan jääneet. Pitkävartisin kumisaappain varustautunut MeKe:n puheenjohtaja Anne Vähätalo hoiti tehtävän. Keski-Uusimaan (26.4.23) mukaan Annanpuiston suihkulähteen karhujen lakitus on alueen ainut patsaan lakitus.

Kellokoskella lakitus hoidetaan vahingoittamatta patsasta!




Blogitekstin kirjoittaja Eeva Lassander (viininpunaisessa takissa) oli mukana muiden Annojen kanssa tapahtumassa. 

Lion Club Annat kukittivat Annan patsaan jälleen kauniilla kimpulla. Vapputervehdyksen kyläläisille esittivät Annat ja MLL. Kellokosken eläkeläiset ry:n jäsenet  keräsivät  nimiä adressiin terveysaseman säilyttämiseksi kylällä. Reippaat koululaiset kertoivat Kellokosken koululla esitettävästä Arvokamaa musikaalista kiusaamista vastaan ja myivät tilaisuuteen lippuja. Esitys on koululla 3.-4.5. 

Nuoret kertoivat "Arvokamaa" musikaalista, joka esitetään 3-4.5 

Kellokosken Annat tuurasivat tänä vuonna Marttoja ja myivät kotitekoista simaa ja munkkeja. MLL:n vetonaula näkyi olevan pehmis. Kolea sää ei todellakaan estänyt nauttimasta tätä herkkua. Hyvin tekivät kauppansa myös  Annojen sima ja munkit.  Jos lämmintä herkkua kaipasi,  MeKe:n grillissä paistuivat makkarat.  Annojen yllätys lapsille oli tänä vuonna Onnenpyörä. Sitä pyöräyttämällä sai vappuviuhkan, namia tai saippuakuplapullon. Pian saippuakuplia leijaili ympäri puistoa.


Annojen Onnenpyörästä löytyi vappuyllätyksiä lapsille.

Ohjelmassa oli myös poniratsastusta perheen pienimmille. VPK:n paloauto oli paikalla ja keräsi väkeä ihastelemaan palokalustoa. 

Kiinnostuneet pääsivät tutustumaan palokalustoon.

Kunnostettu Annanpuisto loistaa Ränsistyneen Toimelan vieressä. Tänä vuonna kellokoskelaiset pääsivät ottamaan vappua vastaan uusitussa ja avarassa Annanpuistossa. Puistossa tehtiin perusparannus kesällä 2022 ja sinne lisättiin oleskelupaikkoja ja sitä siistittiin kaikin tavoin. Avajaisia juhlittiin viime vuoden lokakuussa. Puiston kunnostamisessa on otettu huomioon asukkaiden toiveet ja säilytetty mahdollisuuksien mukaan vanhat alppiruusut ja Annan patsaan ympäristön ruusulajikkeet. Puiston lajivalikoimassa on kunnan mukaan huomioitu monimuotoisuus, kukinta-ajat ja pölyttäjien ilahduttaminen. Näin aikaisin keväällä ei vielä näe millaisia kasveja maasta nousee, mutta vaikutelma on siisti ja avara. 

Puisto on alunperin perustettu Toimelan puurakennuksen ympärille. Valitettavasti  rakennus on päässyt niin pahoin ränsistymään, että sen pelastaminen ei ole enää realistista. Ainut mahdollisuus lienee odottaa lottovoittajaa,  joka lunastaa historiallisen rakennuksen kunnalta ja rakentaa sen uusiksi vanhan mallin mukaisesti. 


Sairaalanakin toiminut Toimela on nykyisin surullista katseltavaa.


Anna Pakalénin patsas.




Teksti Eeva Lassander

Kuvat Eeva Lassander ja Katja Tuominen



Kommentit

Suositut tekstit