Annat lahjoittivat eskareille langattomia kuulokkeita

Kuulokkeiden avulla ajanmukaisia ja miellyttäviä oppimiskokemuksia



Eskarien ope Aila (vas.) ja Annojen kirsi avaavat kuulokkeiden pakkauksia.

Varhaiskasvatuksen opettaja Aila Luode-Laiho Torpparin päiväkodin esiopetusryhmästä lähestyi Annoja avustushakemuksella, jossa toivottiin esikoululaisille langattomia kuulokkeita. 
Hakemuksen mukaan heidän Kellokosken koululla toimivissa kahdessa esiopetusryhmässä on yhteensä 42 lasta ja he työskentelevät viereisissä luokissa. On luonnollisesti tärkeää, että ryhmät eivät häiritse toisiaan ja tällöin on välttämätöntä työskennellä kuulokkeiden kanssa, kun käytetään tabletilla oppimiseen tarkoitettuja ohjelmia. Lisäksi kuulokkeiden tulee olla langattomia, koska aiemman kokemuksen mukaan langalliset eivät kestä lasten käytössä.

Annat käsittelivät hakemuksen ja klubikokouksessaan, jossa päätettiin, että lahjoitamme kymmenet kuulokkeet, joiden arvo on n. 300 euroa.

Eskarilaiset ryhtyivät innokkaasti testaamaan uusia kuulokkeita.

Annojen presidentti Kirsi osti kuulokkeet ja kävimme yhdessä luovuttamassa ne esiopetusryhmälle.  Olipa mukava tavata ryhmää luotsaavat aikuiset ja innokkaat eskarilaiset. 
Lyhyessä ajassa saimme hyvän käsityksen toiminnasta. Kummassakin reilun 20 lapsen ryhmässä työskentelee yksi varhaiskasvatuksen opettaja ja lastenhoitaja. Rutiinit on rakennettu selkeiksi ja käytännöllisiksi. Ryhmät ulkoilevat vuorotellen, jolloin taataan sisällä olevalle ryhmälle rauhallinen ilmapiiri. Lisäksi luokassa oleva ryhmä voi jakautua tekemään kahta eri toimintoa. Toiset voivat harjoitella vaikka kirjoittamista perinteisesti pulpettien ääressä ja toiset kuulokkeiden avulla tableteilta ikätasoon laaditun pelin avulla. Tablettien päivittäinen käyttö on rajattu selkeästi ja varsin lyhyeksi ajaksi. Tuo aika on kuitenkin tärkeä, koska käytetyt opetusohjelmat ovat lapsille mieleisiä, taitavasti rakennettuja ja antavat toistojen kautta positiivista palautetta opituista asioista. 

On hienoa, että voimme olla mukana tukemassa lasten oppimista.

Annat toivottavat eskareille ja heidän kanssa työskenteleville aikuisille mukavaa kevättä !

Keskittynyttä työskentelyä.



Tässä opitaan kirjainten kirjoitussuuntia pelin avulla.





Kommentit

Suositut tekstit