Katja kranssitalkoissa

Mitä tekemisen meininkiä!

Katja nautti täysin siemauksin talkootunnelmasta

Annojen Katja oli paikalla talkoissa ja toimii blogikirjoittajana,  jakaen tunnelmiaan päivästä.


Aamu valkeni lokakuun lopulle tyypilliseen tapaan harmaan sateisena. Ilmassa oli kuitenkin tekemisen meininkiä, sillä olihan Annojen kranssien teko talkoot Kellotuvalla.


Kun saavuin paikalle, oli valmistelevat työt jo loppusuoralla. Tuijan -ja kuusen oksat lepäsivät pressujen päällä.  Pöydät oli suojattu ja koristeet sekä välineet järjestyksessä penkillä. Tuvassa oli mukavan lämmin ja oksien tuoksu houkutteli jo päästä työntouhuun.
Annoille tyypilliseen tapaan oli työt jaettu nopeasti ja ryhdyimme tositoimiin. Pääsin tekemään tuijakransseja Päivin ja Aulin kanssa. Muut Annat kävivät toisen pöydän ääreen havukranssien pariin. Alku oli pientä hakemista, että saatiin taas vuoden jälkeen sormet ja aivot mukaan hommaan. (Nyt puhun vain omasta puolestani)😅

Keskittynyttä ja tehokasta työskentelyä

Työtä siivitti iloinen puheensorina, jota naurunpurskahdukset mukavasti tauotti. Yhdessä tekemisen ilo näkyi ja kuului. Puheenaiheet vaihtelivat kevyistä raskaampiin. Väliin mahtui hiljaisia hetkiä, kun jokainen vaipui omiin aatoksiinsa. Oli selvää kuinka pyhäinpäivän merkitys oli mielessämme eri tavoin.
Pahvilaatikot alkoivat täyttyä valmiista tuotoksista, joten ei ihme, että kahvihammasta alkoi kolottaa. 


Olikin hyvä, että saimme rentouttavan paussin, sillä pian kuulimme Kellotuvan oven narisevan auki…. Tupaan virtasi kolea syksyinen tuulenvire ja käytävässä alkoi kuulua vaimeita askelija….. Jokaisen Annan aistit virittyivät äärimmilleen, jännitys puistatti selkäpiitä…. Pian näköpiiriimme astui iloinen kummitus, heti perään muskeli-hämähäkkimies….. HUI ja WAU! Kellotuvan yläkerrassa oli alkamassa lasten Halloween tapahtuma, joten pääsimme alakerrassa näkemään ja nauttimaan heidän hienoista hahmoista. Harmi, että yllätyksestä johtuen en ehtinyt ottaa kuvaa.😔 Jos joku Halloween juhlissa mukana ollut lukee blogikirjoitustani, niin lähetä meille kuva. Lisäämme sen mielellään blogiin kaikkien katsottavaksi. Olitte aivan mahtavia ja toitte iloa talkoopäiväämme!😄

Kaiken kaikkiaan päivä oli harmaudesta ja sateesta huolimatta kirkas. Minua ilahduttaa ajatus siitä, että kranssit tuovat ostajilleen iloa, lohtua ja hyvää mieltä ja kun niiden tuotto käytetään meidän oman kylän lasten ja nuorten hyvinvointiin, voidaan sanoa, että se on satsaus meidän kaikkien tulevaisuuden tukemiseen.

Olen niin iloinen, että saan olla Anna!



Annojen puolesta toivotan rauhaisaa pyhäinpäivää kaikille ja 
lämpimät kiitokset kranssien ostajille!

                      Katja

Kommentit

Suositut tekstit