Tulossa kransseja pyhäinpäiväksi


Tästä se alkaa...

Komea tuija, mutta liian lähellä taloa

Parhaat oksat järjestettynä talkoita varten

Mahtavan kokoisen tuijan kaatamista pihallamme harkittiin jo viime vuonna, koska se oli liian lähellä taloa ja oksat osuivat tiilikattoon. Onnistuneen perhepalaverin jälkeen puu sai kuin saikin vuoden lisäaikaa, jotta siitä saataisiin materiaalia Annojen kransseihin.😊 Hyvä peruste sen säästämiseen! Nyt oli sitten aika kaataa puu ja latoa oksat järjestykseen odottamaan kranssitalkoita.
Kuusen havuja saadaan kellokoskelaiselta metsänomistajalta ja Annojen omilta koti- ja mökkipihoilta. Samoin on laita käpyjen ja muun koristelumateriaalin.

Tänä vuonna Annat ovat varanneet kalenteristaan pyhäinpäivää edeltävän lauantain, jolloin kransseja tehdään yhdessä talkoovoimin. Kranssit ovat koristelultaan hyvin perinteisiä. Toisaalta jokainen kranssi on oma yksilö ja juuri koristelussa on pientä vaihtelua, joka ilmentää tekijän näkemystä.
Tuijan lisäksi kransseja tehdään kuusen havuista ja koristeena on pääasiassa käpyjä, mahonian aina vihreitä lehtiä ja kanervaa.

Tilaa kranssit etukäteen

Kransseja voi tilata puhelimitse etukäteen 22.-27.10 välisenä aikana soittamalla 0400-452181/ Merja. Kranssin hinta on 10,-. Etukäteen tilattujen kranssien luovutus tapahtuu torstaina 4.11 ja perjantaina 5.11 klo 14-17 tai sopimuksen mukaan, osoitteessa Kumputie 7, 04500 Kellokoski. 

Edellisen kauden paras aktiviteetti

Viime vuonna Annat tekivät ensimmäisen kerran kransseja myyntiin. Jokainen valmisti niitä itsenäisesti, koska kokoontumisrajoitukset olivat varsin tiukat.

Myynti onnistuikin mainiosti ja saimme mukavasti rahaa lahjoitettavaksi diakoniatyön kautta kellokoskelaisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Annat valitsivat kranssit kauden 2019-2020 kauden parhaaksi aktiviteetiksi. 

Kertyneet tuotot menevät tärkeään kohteeseen

Tämän syksyn kranssien myynnistä kertyneet varat menevät lyhentämättöminä diakoniatyön hyväksi perheille suunnattuihin lahjakortteihin, jotka jaetaan ennen joulua ja ovat voimassa Kellokosken uudessa K-supermarketissa ruokaostoksiin.

Olethan sinäkin mukana tukemassa apua tarvitsevia perheitä? 






Kommentit

Suositut tekstit